Wil jij je dak ook beschermen tegen vormen van aanslag? Water, vuil en aanslag kunnen ervoor zorgen dat je dakpannen kapot gaan of scheuren. Het vervangen van de pannen is vaak de enige mogelijkheid om dit te herstellen. Een enorme kostenpost en een flinke klust. Wij kunnen je helpen deze schade te voorkomen door je dakpannen te reinigen.

Waarom dakpannen reinigen

Door de weersomstandigheden worden dakpannen vuil. Niet alleen zorgt dit voor een vieze uitstraling, ook tast de aanslag de kwaliteit van de dakpannen aan. Zo worden dakpannen poreus en kan er zelfs lekkage ontstaan. Dit alles kun je voorkomen door de dakpannen regelmatige te laten reinigen. Op die manier behoudt je de goede kwaliteit van de dakpannen en een mooie, frisse uitstraling.

Voordelen van dakreiniging op een rijtje

Frisse uitstraling
Lekkage voorkomen
Beschermd tegen vuil
Minder mos en algen
Duurzaam onderhoud van je dak

Wat we verwijderen bij een dakreiniging

Bij het reinigen van jouw dakpannen kunnen wij verschillende vormen van aanslag verwijderen. Zo maken we jouw dakpannen vrij van mossen, algen, vuil en groene aanslag. Op die manier geven wij je dakpannen weer een frisse uitstraling. We kunnen ook meteen je dakgoot schoonmaken.

Werkwijze

Wij beginnen altijd met het inspecteren van de conditie van de dakpannen. Op basis daarvan en van het materiaal van de dakpannen bepalen we hoe we te werk zullen gaan. Zo is het mogelijk dat we eerst een milieuvriendelijk reinigingsmiddel moeten aanbrengen, voordat we verder kunnen met reinigen. Wil jij je betonnen dakpannen laten reinigen? Dan zullen wij dat doen onder  hoge druk. Deze methode zorgt ervoor dat de dakpannen snel weer fris zijn. Wij kunnen ook keramische dakpannen reinigen. Hiervoor gebruiken we heet water en lage druk om vuil en aanslag te verwijderen. Om je dak na de reiniging extra te beschermen kun je kiezen voor een coating.

Dakpannen reinigen kosten

Door het laten reinigen van je dakpannen bespaar je flink op de kosten. Deze kosten liggen namelijk veel lager dan bij het aanschaffen en plaatsen van nieuwe dakpannen. Nu vraag je je ongetwijfeld af hoeveel het kost om je dakpannen te laten reinigen. Je dakpannen laten reinigen kan bij Dak- en Gevelreiniging Drenthe al vanaf €4 per m2. De kosten worden bepaald door het materiaal en de conditie van de dakpannen.

Jouw dakpannen laten reinigen

Wil je jouw dakpannen laten reinigen door Dak- en Gevelreiniging Drenthe? Wij komen graag langs op locatie om alle omstandigheden te kunnen bekijken en een passende offerte uit te brengen. We geven je ook graag advies voor de beste bescherming van jouw dak.

Offerte aanvragen