Dakpannen en leien kunnen er na een aantal jaren dof en verweerd uit gaan zien. Dit kan ervoor zorgen dat een huis of bedrijfspand een wat verouderde uitstraling krijg. Daarnaast kunnen dakpannen en leien na verloop van tijd wat broos of poreus worden.

Naast het verkleuren van het dak zorgt het er ook voor dat vocht beter in de pan of lei komt en dat vuil en mos zich beter hechten. Door middel van een dakcoating kunnen we ervoor zorgen dat jouw dak en nieuwe, frisse uitstraling krijgen. Het is als het ware een gekleurde verflaag die je dak er weer als nieuw uit laat zien. De beschermende factor die in de coating is verwerkt zorgt er ook voor dat water, vuil en mos weer worden afgestoten. Zo verminderen we dus ook de kans op lekkage.

Offerte aanvragen
Contact opnemen

Soorten dakcoating

We kunnen dakcoating aanbrengen op bijna alle soorten dakbedekking. De coating kan volledig worden afgestemd op het materiaal van het dak en de wensen van de klant. Je kunt kiezen voor een coating in de oorspronkelijke kleur van het dak, maar een andere kleur behoort ook tot de mogelijkheden. Bij Dak- en Gevelreiniging Drenthe adviseren we je graag over de mogelijkheden. Kijk vooral eens tussen onze foto’s om te zien wat we voor jouw dak kunnen betekenen!

De voordelen

Hieronder hebben we alle voordelen van dakcoating voor je op een rij gezet:

Goedkoper dan een nieuw dak
Geschikt voor bijna alle daken
Uitstraling van een nieuw dak
Beschikbaar in vele kleuren
Kleinere kans op lekkage en vervuiling
Meerwaarde voor elk pand

dakcoating

Werkwijze

Voordat we kunnen beginnen met het aanbrengen van de dakcoating, moeten we het dak zeer grondig reinigen. We vinden het belangrijk om netjes en secuur te werk te gaan. We zorgen er daarom voor dat al het hout, kunststof en ramen is afgeplakt en de coating alleen op de plekken komt waar het bedoeld is. Zodra het voorwerk is gedaan zullen we beginnen met het aanbrengen van een primer. Er zijn middelen op de markt waarbij de primer en coating als 2-in-1 product worden aangebracht. Een risico hiervan is het afbladderden van het product. Dit is ook de reden waarom wij hier niet mee werken. Wanneer we klaar zijn met het aanbrengen van de primer, kunnen we in één keer door met het aanbrengen van de coating. Hiervoor hoeven we dus niet op een later moment terug te komen.

Service

We vinden het belangrijk om een goede service te verlenen aan onze klanten. Daarom zorgen we ervoor dat we ieder huis of bedrijfspand weer netjes achterlaten bij vertrek. Glasbewassing en het opruimen van vuil horen hier dan ook zeker bij. Daarnaast kunnen we bij het coaten van het dak altijd een aantal reserve dakpannen of leien coaten. Zo heb je bij schade aan een dakpan altijd een nieuwe, bijpassende pan of lei op voorraad.

Wat kost het coaten van je dak?

Het vervangen van een dak is vaak een kostbare aangelegenheid. Dakcoating is daarom een zeer goed alternatief en het is een stuk goedkoper. Omdat ieder dak verschillend is, kunnen de tarieven van dakcoating verschillen. Dit heeft te maken met het type pan of lei, de bereikbaarheid, de hellingsgraad en natuurlijk het formaat van het dak. Wij vinden het bij Dak- en Gevelreiniging Drenthe ontzettend belangrijk dat we een volledige en betrouwbare offerte op maat maken, zonder kleine lettertjes of verassingen. Vraag je een offerte bij ons aan, dan komen we altijd bij op locatie voor een kennismaking en het bekijken en meten van het dak.

Offerte aanvragen
Contact opnemen