De gevel van je huis kan door de verschillende weersinvloeden verkleuren en verweren. Regen, zand en uitlaatgassen kunnen zorgen voor een lelijke en grauwe kleur en daarnaast kan een vieze gevel er in de winter voor zorgen dat ernstige vorstschade ontstaat. Er zijn verschillende manieren om gevels van huizen en gebouwen te reinigen, de eerste stap is het inschakelen van een specialist zoals Dak- en Gevelreiniging Drenthe.

Offerte aanvragen
Contact opnemen

Soorten gevelreiniging

Er zijn verschillende mogelijkheden om je gevel te reinigen. Zo is er voor ieder gebouw een geschikte optie. De meest milde vorm van gevelreiniging is het stoomreinigen. Deze reiniging is zeer geschikt voor licht vuil, zoals alg en mos. Een andere optie is het chemisch reinigen. Deze werkt zeer goed tegen verf of roet. Tenslotte kun gevelreiniging toepassen door zandstralen, wat doorgaans wordt ingezet tegen zware vervuiling of graffiti.

Stoomreiniging

Bij gevelreiniging door middel van stoom, wordt water verhit tot ruim 100 graden Celsius om vervolgens onder hoge druk tegen de gevel te worden gespoten. Doordat met deze reiniging eigenlijk alleen met water wordt gewerkt, werkt het vooral goed tegen lichte vervuiling door de natuur. Daarnaast is deze methode zeer milieuvriendelijk en hoeft het vuile water niet te worden opgevangen.

Chemische reiniging

Bij chemische reiniging beginnen we met het aanbrengen van een reinigingsmiddel, dat wij na de nodige inwerktijd van de gevel verwijderen. Tegenwoordig bestaan hier ook biologische reinigingsmiddelen voor, maar de methode wordt nog steeds chemisch reinigen genoemd. Bij deze reiniging is er wel sprake van vervuild water. Om de schade aan het milieu te minimaliseren, wordt zo veel mogelijk water opgevangen. Chemische gevelreiniging wordt voornamelijk ingezet voor gemiddelde vervuiling, zoals verfresten lichte roetaanslag.

Zandstralen

Tenslotte is er nog de mogelijkheid om een gevel te reinigen door deze te zandstralen. Hierbij worden water en zand met elkaar gemengd en daarna onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Ook hierbij wordt het water en zand opgevangen, om geen vervelende resten om je woning of bedrijfspand achter te laten. Het zandstralen is de meest krachtige vorm van gevelreiniging en is daardoor geschikt voor ernstige vervuiling, zoals graffiti. Lees hier meer over onze dienst gevel zandstralen.

Advies op maat

Welke van bovenstaande opties het meest geschikt is voor jouw gevel, bekijken we natuurlijk graag op locatie. Zo kunnen wij je het best mogelijke advies geven. Daarnaast vinden we het belangrijk om een duidelijke offerte uit te brengen zodat het voor onze klanten direct duidelijk is waar zij aan toe zijn, zonder vervelende verassingen achteraf. Heb je vragen over de soorten gevelreinigingen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op, telefonisch of via ons contactformulier.

Offerte aanvragen of contact opnemen?

Wil jij jouw gevels door ons laten reinigen? Vul dan ons offerteformulier in. Wij komen vervolgens graag langs voor een kennismaking en het geven van advies voor de beste reiniging voor jouw gevels. Op die manier kunnen wij een volledige en betrouwbare offerte op maat maken en kom je niet voor verrassingen te staan. Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Offerte aanvragen
Contact opnemen