Gevelreiniging

Gevelreiniging2019-03-01T17:10:58+00:00

De gevel van je huis kan door de verschillende weersinvloeden verkleuren en verweren. Regen, zand en uitlaatgassen kunnen zorgen voor een lelijke en grauwe kleur en daarnaast kan een vieze gevel er in de winter voor zorgen dat ernstige vorstschade ontstaat. Er zijn verschillende manieren om gevels van huizen en gebouwen te reinigen, de eerste stap is het inschakelen van een specialist zoals Dak- en gevelreiniging Drenthe.

Soorten gevelreiniging:

Er zijn verschillende mogelijkheden om je gevel te reinigen, waardoor er voor ieder gebouw een geschikte optie is. De meest milde vorm van gevelreiniging is het stoomreinigen, wat zeer geschikt is voor licht vuil zoals alg en mos. Een andere optie is het chemisch reinigen, wat zeer goed is tegen verf of roet. Tenslotte kun gevelreiniging toepassen door zandstralen, wat doorgaans wordt ingezet tegen zware vervuiling of graffiti.

Stoomreiniging

Bij gevelreiniging doormiddel van stoom wordt water verhit tot ruim 100 graden celsius om vervolgens onder hoge druk tegen de gevel te worden gespoten. Omdat hier eigenlijk alleen met water wordt gewerkt, is het vooral goed tegen lichte vervuiling door de natuur. Daarnaast is deze methode zeer milieuvriendelijk en hoeft het vuile water niet te worden opgevangen.

Na

Chemische reiniging

Wanneer een gevel chemisch wordt gereinigd, beginnen we met het aanbrengen van een reinigingsmiddel dat na de nodige inwerktijd van de gevel zal worden verwijderd. Tegenwoordig bestaan hier ook biologische reinigingsmiddelen voor, maar de methode wordt nog steeds chemisch reinigen genoemd. Omdat hier wel degelijk sprake is van vervuild afvalwater, zal zoveel mogelijk water moeten worden opgevangen om zo de schade aan het milieu te minimaliseren. Chemische gevelreiniging wordt voornamelijk ingezet voor gemiddelde vervuiling zoals verfresten lichte roetaanslag.

Zandstralen

Tenslotte is er nog de mogelijkheid om een gevel te reinigen door deze te zandstralen. Hierbij worden water en zand met elkaar gemengd en daarna onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Ook hierbij zal het water en zand moeten worden opgevangen, om geen vervelende resten om je woning of bedrijfspand achter te laten. Het zandstralen is de meest krachtige vorm van gevelreiniging en is daardoor geschikt voor ernstige vervuiling zoals graffiti.

Advies op maat

Welke van bovenstaande opties het meest geschikt is voor jouw gevel, bekijken we natuurlijk graag op locatie om zo het best mogelijke advies te geven. Daarnaast vinden we het belangrijk om een duidelijke offerte uit te brengen zodat het voor onze klanten direct duidelijk is waar zij aan toe zijn, zonder vervelende verassingen achteraf. Voor vragen of advies kun je telefonisch of via onze contactpagina contact met ons opnemen, dan komen we geheel vrijblijvend bij je langs.