Impregneren

Impregneren2019-02-06T14:01:44+00:00

Wanneer er vuil op je dak op gevel aanwezig is, kun je ervoor kiezen om dit te laten reinigen door Dak- en gevelreiniging Drenthe. Wil je toekomstige aanhechting van mos of alg voorkomen, dan is het impregneren van jouw dak of gevel zeker aan te raden.

Het impregneren zorgt er namelijk voor dat je dak of gevel vuil- en waterafstotend wordt. Na een grondige reiniging brengen we het impregneermiddel aan, wat het oppervlakte als het ware afsluit. Vocht kan daardoor niet meer in het dak of de gevel trekken en we maken het algen en mos moeilijk om aan het oppervlak te hechten. Wanneer dit onverhoopt toch gebeurt, dan is het doorgaans vrij makkelijk om te verwijderen.

Werkwijze

Om een dak of gevel op de juiste manier te impregneren, is het belangrijk dat we beginnen met een grondige reiniging. Wanneer we dit niet grondig doen, zal het impregneermiddel zich onvoldoende kunnen hechten aan het oppervlak en zal het resultaat dan ook niet optimaal zijn. Nadat we klaar zijn met het reinigen, kunnen we door met het aanbrengen van het impregneermiddel. Tot slot is het wachten tot het droogt en kun je er jarenlang tegenaan zonder te hoeven reinigen.

Coaten of impregneren?

Zowel bij het coaten als het impregneren zorgen we ervoor dat een dak water- en vuilafstotend wordt. Het verschil tussen coaten en impregneren zit hem in de mogelijkheid bij coaten om een kleur aan te brengen en je dak een nieuwe, frisse kleur te geven. Bij impregneren is deze optie er niet, het impregneermiddel is dan ook transparant.

Offerte aanvragen

Doordat woningen en bedrijfspanden in alle soorten en maten te vinden zijn, willen we graag op locatie langskomen om zo een passend advies te kunnen geven en een offerte uit te brengen. Hiervoor en natuurlijk ook voor verdere vragen, kun je geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.